olympus terra xrd

Terra XRD - patentoitua teknologiaa nasalta ja olympukselta

Kannettava TERRA XRD on korkealaatuinen, täysin koteloitu, akkukäyttöinen ja "suljettu" röntgenanalysaattori. Kvalitatiiviseen XRF-skannaukseen perustuen Terra mahdollistaa kemiallisten ainesosien tunnistamisen laajalla pitoisuusalueella (Ca - U). Näytteen minimaalinen esivalmistelutekniikka sekä tehokas näytekammio mahdollistavat nopean kenttäanalyysin suorittamisen. Olympuksen TERRA XRD on uudistanut geokemiallisen tutkimuksen ja malvivarantojen varmentamisen sekä metallurgisen- ja prosessianalyysin työvaiheet. 

Kaksoisteknologiaa

Alunperin NASAn Mars tutkimuksiin toteutettu Terra toimi kemiallisen ja minerologisen tutkimuksen välineenä. Olympuksen että NASAn innovaatiot yhdistäen syntyi paranneltu TERRA, joka on lujatekoinen, kannettava kenttäanalysaattori ja kätkee sisälleen edistyneen kaksoisXRD/XRF-teknologian. Hyödyntäen CCD (direct excitation charge coupled device) teknologiaa, kykenee TERRA kokoamaan yhtäaikaisesti röntgensädedataa sekä XRD että XRF muodoissa. Tämän mahdollistaa laitteeseen integroidun kameran kyky yhtäaikaisesti havaita sekä fotonin paikka ja energia.

Näytteen vaivaton esivalmistelu

TERRA yksinkertaistaa näytteenkeräämisen radikaalisti. Näytteen hienojakoiseksi jauhamisen ja pelletiksi painamisen sijaan TERRAlle riittää n. 15 mg näyte, joka asetetaan näytekammioon. Kammion värisyttäessä näytettä tunnistaa laitteen optiikka näytteen kiteisen rakenteen eri suunnista. Tämän ansiosta tulokset perustuvat näytteen moniulotteiseen kuvaukseen sen sijaan, että analytiikassa kohdattasiin perinteisiä näytteen optimaaliseen suuntaamiseen liittyviä haasteita.

Useita käyttökohteita

TERRAa käytetään laajalti mm. kaivos- ja metalliteollisuudessa sekä erilaisissa prosessianalyysin vaiheissa. Laite soveltuu myös lääketeollisuuden tuotteiden valvontatehtäviin (väärennettyjen lääkkeiden tunnistaminen) sekä lannoitteiden koostumuksen analystointiin ja tarkkailuun. Kenttätyön ohella laitetta hyödynnetään laajalti sekä tutkimus- että opetustehtävissä.

Kysy lisää tuotteesta!

Analysaattorin käytöstä litiumesiintymien tunnistamistyössä on kerrottu seuraavassa:

https://www.olympus-ims.com/en/olympus-xrf-xrd-for-lithium-exploration/

 Kysy lisää Juhalta puh: 0400-299660 tai juha@gwm.fi